Wij zijn morgen geopend vanaf 08:30Contact

Zoekwoordmonitor

Zoekwoordmonitor

Wat is de Zoekwoordmonitor?

Bij BS Connect bieden wij de mogelijkheid om jouw positie ten opzichte van je concurrenten nauwkeurig te monitoren. Dit kan met de module 'Zoekwoordmonitor', een module die automatisch jouw plek in de Google Ranking bijhoudt en hier een overzicht van produceert in de BS Manager. In de module kun je zoekwoorden invoeren waar jij graag op gevonden wil worden door jouw klanten. Vervolgens voeg je de bedrijven in de zoekwoordmonitor toe die jij als concurrenten ziet. De zoekwoordmonitor doet vervolgens de rest.

Waarom de Zoekwoordmonitor gebruiken?

Met een zoekwoordmonitor kun je, zoals hierboven benoemd, bijhouden wat jouw positie in Google is wanneer iemand een zoekwoord of een reeks zoekwoorden in zou vullen die jij belangrijk vindt. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar zorgt er daarnaast ook voor dat je een goed beeld krijgt van of je voor jouw (potentiële) klanten vindbaar bent op Google. Scoort jouw pagina hoog in Google op een door jou belangrijk bevonden zoekwoord? Dat is mooi om te weten natuurlijk. Maar blijkt dit niet zo te zijn, dan weet je dat er ruimte is voor verbetering. Wat ook prettig werkt aan de BS Manager, is dat je na het doen van een aanpassing, met misschien een negatief resultaat in Google, altijd weer terug kunt naar de vorige versie van de pagina. 

Waarom zou ik niet zelf Googelen om mijn positie te bekijken?

Google wordt steeds slimmer. Dit houdt in dat Google zijn zoekresultaten afstemt op eerdere zoekopdrachten, eerder bezochte websites en jouw locatie. Zou je dus zelf gaan zoeken op Google, dan is de kans groot dat jouw website hoog, of zelfs op de eerste plek, zal verschijnen. Het zelf Googelen en bekijken van jouw positie in Google geeft daardoor geen objectief beeld van de positie van jouw website. De BS Connect Zoekwoordmonitor geeft dit objectieve beeld wel en is daardoor uitermate geschikt voor het bekijken van jouw positie in Google. Daarnaast geeft de Zoekwoordmonitor ook het verloop van jouw positie weer. Zo kun je over langere tijd dus de positie van jouw website, maar ook van jouw concurrenten zien. En dat volledig automatisch, wat natuurlijk wel zo prettig is. Zeker als je meerdere pagina's wil volgen.

Kortom:

  • De BS Connect Zoekwoordmonitor geeft een mooi inzicht in jouw positie op Google
  • Met de inzichten van de Zoekwoordmonitor kun je gericht inspelen op zoekwoorden waar je nog wat minder op scoort
  • Altijd objectieve positie tracking
  • Volledig automatisch, dat scheelt veel tijd