Wij zijn morgen geopend vanaf 08:30Contact

Nadelen Wordpress: top 5 grootste nadelen

Ben je van plan om Wordpress te gaan gebruiken voor het bouwen van jouw website? Of ben je nog in de orriëntatie fase en ben je benieuwd naar de nadelen van Wordpress? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Nadelen Wordpress, ze zijn er in alle soorten en maten. Je lees hier de top 5 van grootste nadelen.

Wordpress nadeel 1: vele plugins

Wordpress is een open source systeem voor het bouwen van jouw website. Dit heeft als voordeel dat er ontzettend veel plugins beschikbaar zijn waardoor de mogelijkheden van het systeem vrijwel eindeloos zijn. Maar om deze mogelijkheden te benutten, moeten wel eerst plugins geïnstalleerd worden. Van zichzelf is Wordpress namelijk een vrij kaal stukje software. De standaard mogelijkheden zijn zeer nihiel en daardoor is het vrijwel altijd noodzakelijk om gebruik te maken van extra plugins.

Wat is dan het nadeel? Nou, doordat die plugins meestal gemaakt zijn door hobbyisten en amateurs, bevatten ze vaak slechte code en zijn ze niet geoptimaliseerd. Dit maakt je website traag. En hoe trager jouw website laadt, hoe lager jouw website wordt getoond in de Google resultaten.

Wordpress nadeel 3: veiligheidsrisico

Veel websites die gemaakt zijn met Wordpress, kunnen op een gegeven moment niet langer geüpdated worden omdat dit ten koste gaat van plugins die belangrijk zijn voor het functioneren van een website. En doordat de website niet automatisch van een verse update wordt voorzien, levert dit grote potentiële veiligheidsrisico's op, waardoor een website makkelijker gehackt kan worden.

Maar niet alleen het niet doen van updates brengt een groot potentieel risico met zich mee. Ook het installeren van plugins kan een risico vormen, omdat Wordpress een open source systeem is. De plugins worden gemaakt door hobbyisten en amateurs, waarbij niet iedereen dezelfde goede bedoelingen heeft. Ook met het installeren van een plugin in Wordpress, kan het dus voorkomen dat kwaadwillenden meelezen met wat de gebruikers op jouw website doen.

Wordpress nadeel 5: te uitgebreid

Al die plugins: het biedt heel erg veel potentie, maar dan moet je wel weten wat je met die plugins aan moet. Want natuurlijk wil jij de mogelijkheid hebben om jouw eigen website te onderhouden. En doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van ontzettend veel plugins, gaat dit ten koste van het gebruiksgemak. Weet dus waar je aan begint als je voor een Wordpress website kiest. In de eerste instantie ziet het er eenvoudig uit, maar doordat niet alles op dezelfde plek te vinden is, wordt het al snel ingewikkeld om zelf jouw website te onderhouden.

Nadelen Wordpress, niet bij BS Connect

Nadelen Wordpress, zoals hierboven te lezen zijn er naast de voordelen die overal op het internet benoemd worden, ook veel nadelen te benoemen die grote invloed kunnen hebben op jouw website en daarmee op het functioneren van jouw website. Om die reden hebben wij bij BS Connect ervoor gekozen om ons eigen CMS Systeem te ontwikkelen. Dit systeem draagt de naam BS Manager. Benieuwd naar de voordelen? Lees er hieronder meer over.

Maak kennis met de BS Manager

Beheer jouw content met onze slimme BS Manager. BS Manager werkt met snippets. Dit zijn blokken die door onze grafische ontwerpers ontwikkeld zijn. Je hebt de keuze uit meer dan 40 snippets die je via 
Drag & Drop op je pagina kunt slepen. Supereasy en gelijk mooi!

Drag & drop

Beheer al je content op een simpele manier. Sleep al je teksten en afbeeldingen naar de gewenste posititie en laat los. Eenvoudiger kan niet!

Onderhoudsvrij en veilig

Geen zorgen meer over updates! BS Manager zorgt dat jouw website automatisch geüpdatet wordt en dat de door ons ontwikkelde plugins altijd compitabel zijn met de laatste versie van de BS Manager. Op deze manier heb je altijd de laatste functionaliteiten tot je beschikking. 

Super snelle website

Bij BS Connect vinden wij snelheid van jouw website van groot belang. Om die reden zijn alle websites die gemaakt worden in de BS Manager geoptimaliseerd. Zo ben je bij onze websites verzekerd van een super snelle laadtijd.

nadelen wordpress

Laat hieronder uw gegevens achter voor een vrijblijvende demo


Verifieer met deze som dat u geen robot bent *