Bekijk
Nadelen Wordpress: top 5 grootste nadelen
Ben je van plan om Wordpress te gaan gebruiken voor het bouwen van jouw website? Of ben je nog in de oriëntatie fase en ben je benieuwd naar de nadelen van Wordpress? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Nadelen Wordpress, ze zijn er in alle soorten en maten. Je lees hier de top 5 van grootste nadelen.
Wordpress nadeel 1: vele plugins
Wordpress is een open source systeem voor het bouwen van jouw website. Dit heeft als voordeel dat er ontzettend veel plugins beschikbaar zijn waardoor de mogelijkheden van het systeem vrijwel eindeloos zijn. Maar om deze mogelijkheden te benutten, moeten wel eerst plugins geïnstalleerd worden. Van zichzelf is Wordpress namelijk een vrij kaal stukje software. De standaard mogelijkheden zijn zeer nihiel en daardoor is het vrijwel altijd noodzakelijk om gebruik te maken van extra plugins.
Wat is dan het nadeel? Nou, doordat die plugins meestal gemaakt zijn door hobbyisten en amateurs, bevatten ze vaak slechte code en zijn ze niet geoptimaliseerd. Dit maakt je website traag. En hoe trager jouw website laadt, hoe lager jouw website wordt getoond in de Google resultaten.
Wordpress nadeel 2: de updates
Wanneer een Wordpress website een update krijgt, kan het voorkomen dat plugins die je al tijden gebruikt en die ervoor zorgen dat jouw website bepaalde functionaliteiten heeft die belangrijk zijn voor jouw bedrijf, niet langer werken. En wat doe je dan? Want het niet updaten brengt een veiligheidsrisico met zich mee en het wel updaten van jouw website brengt ook problemen met zich mee.
Wat u ook doet, het levert een hoop gedoe op. En vaak kun je het zelf niet oplossen door een gebrek aan kennis, waardoor je een professional in de hand moet nemen die ook betaald moet worden. Kortom, een groot nadeel van het werken met Wordpress.
Wordpress nadeel 3: veiligheidsrisico
Veel websites die gemaakt zijn met Wordpress, kunnen op een gegeven moment niet langer geüpdated worden omdat dit ten koste gaat van plugins die belangrijk zijn voor het functioneren van een website. En doordat de website niet automatisch van een verse update wordt voorzien, levert dit grote potentiële veiligheidsrisico's op, waardoor een website makkelijker gehackt kan worden.
Maar niet alleen het niet doen van updates brengt een groot potentieel risico met zich mee. Ook het installeren van plugins kan een risico vormen, omdat Wordpress een open source systeem is. De plugins worden gemaakt door hobbyisten en amateurs, waarbij niet iedereen dezelfde goede bedoelingen heeft. Ook met het installeren van een plugin in Wordpress, kan het dus voorkomen dat kwaadwillenden meelezen met wat de gebruikers op jouw website doen.
Wordpress nadeel 4: veel Wordpress 'professionals'
Wordpress is een vrij eenvoudig systeem om een website te bouwen. Hierdoor zijn er veel bedrijven en hobbyisten die claimen dat ze verstand hebben van Wordpress en voor jou een professionele website kunnen bouwen. Maar is dit ook echt zo? En wat gebeurt er wanneer er een probleem is met jouw website?
Wanneer je een website laat maken door een 'Wordpress professional' komt het vaak voor dat problemen met jouw website niet opgelost kunnen worden. De basis van het maken van een website is simpel, maar het oplossen van problemen wordt vaak te technisch. Heb je een website voor hobby doeleinden? Dan is het slechts vervelend als jouw website niet werkt. Maar ben je van jouw website afhankelijk voor bereiken van nieuwe klanten? Dan kan het niet functioneren van jouw website rampzalige gevolgen hebben.
Wordpress nadeel 5: te uitgebreid
Al die plugins: het biedt heel erg veel potentie, maar dan moet je wel weten wat je met die plugins aan moet. Want natuurlijk wil jij de mogelijkheid hebben om jouw eigen website te onderhouden. En doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van ontzettend veel plugins, gaat dit ten koste van het gebruiksgemak. Weet dus waar je aan begint als je voor een Wordpress website kiest.
In de eerste instantie ziet het er eenvoudig uit, maar doordat niet alles op dezelfde plek te vinden is, wordt het al snel ingewikkeld om zelf jouw website te onderhouden.
Nadelen Wordpress, niet bij BS Connect
Nadelen Wordpress, zoals hierboven te lezen zijn er naast de voordelen die overal op het internet benoemd worden, ook veel nadelen te benoemen die grote invloed kunnen hebben op jouw website en daarmee op het functioneren van jouw website. Om die reden hebben wij bij BS Connect ervoor gekozen om ons eigen CMS Systeem te ontwikkelen. Dit systeem draagt de naam BS Manager. Benieuwd naar de voordelen? Neem dan contact met ons op.
Laat hieronder uw gegevens achter voor een vrijblijvende demo
Meer
weten over...
een website laten maken, het nut van social media. Is zoekmachine optimalisatie iets voor mij?
Ga er eens rustig voor zitten met Charissa! ...