Wij zijn geopendContact

Achterhaalde SSL Certificaten vanaf vandaag niet langer ondersteund

SSL certificaat

Google Chrome gaat waarschuwen voor 3000 websites met een verouderd SSL Certificaat

Vanaf vandaag zal Google Chrome gaan waarschuwen bij ruim 3000 Nederlandse websites met een SSL certificaat van Symantec. Dit bedrijf werd eerder dit jaar al door Google op de vingers getikt, omdat zij de beveiliging niet op orde zouden hebben. Vanaf vandaag is het vertrouwen door Google in SSL certificaten van Symantec officieel opgezegd en zullen bezoekers van websites met dit certificaat een melding krijgen dat de website gebruik maakt van een onveilige verbinding. Grote bedrijven die dit certificaat nog geïnstalleerd hebben, zijn bijvoorbeeld Buma Stemra, de gemeente Zutphen en supermarkt Emté. Deze websites zullen later vandaag stoppen met het goed functioneren (Bron: NOS.nl).

SSL certificaat bij BS Connect

Wat is een SSL Certificaat en waarom zou ik dit moeten laten installeren?

Een website met een SSL certificaat herken je aan "het groene slotje" wat in de browserbalk wordt weergegeven. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag wordt geplaatst tussen de server waarop een website staat en de internet browser van de bezoeker. Hierdoor worden gegevens beveiligd verstuurd en ontvangen. SSL zorgt dus voor een versleutelde verbinding, waardoor het traceren van gegevens door kwaadwillenden niet langer mogelijk is. 

Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging voor bezoekers van jouw website en wekt vertrouwen bij jouw klanten. Maar ook zorgt een SSL certificaat ervoor dat bezoekers van jouw website zonder problemen jouw website kunnen bekijken. Zonder SSL certificaat is dit in veel gevallen niet mogelijk. De meeste browsers markeren jouw website in dat geval namelijk als onveilig, waardoor jouw website niet of slecht bereikbaar wordt.

Verschillende soorten SSL certificaten

Bij BS Connect maken wij gebruik van SSL certificaten met organisatie validatie. Deze certificaten bevatten bedrijfsgegevens, waardoor bezoekers van jouw website de mogelijkheid hebben om te controleren of zij op de website van de juiste organisatie terecht zijn gekomen. De certificaten met organisatie validatie, zijn bedoeld voor websites van publieke en commerciële bedrijven.

Veel bedrijven maken gebruik van simpele versies van SSL certificaten. Deze certificaten maken geen gebruik van organisatie validatie, maar van domein validatie en zijn bedoeld voor niet-commerciële en niet-publieke organisaties. Bij domein validatie wordt er enkel gekeken of de aanvrager de controle heeft over het domein.

Met de SSL certificaten waar wij gebruik van maken, bied je de bezoekers van jouw website een veilige web-omgeving. Ook kunnen jouw bezoekers controleren of jouw organisatie echt achter de website zit waar zij op terecht zijn gekomen.

Zeker weten dat jouw ssl certificaat voldoet aan de gestelde eisen?

Laat ons vandaag nog een gratis controle voor je uitvoeren

Nog geen SSL certificaat? Maar wil je wel een SSL certificaat laten installeren?

Klik op de button 'SSL certificaat aanvragen' en vraag gelijk een SSL certificaat aan

AbuseIPDB Contributor Badge