• Eursingerweg 3A - 9411 BA - Beilen - Drenthe
  • 088-2010600

Achterhaalde SSL Certificaten vanaf vandaag niet langer ondersteund

Bekijk

Achterhaalde SSL Certificaten vanaf vandaag niet langer ondersteund

Achterhaalde SSL Certificaten vanaf vandaag niet langer ondersteund

Even

checken

Google Chrome gaat waarschuwen

Vanaf vandaag zal Google Chrome gaan waarschuwen bij ruim 3000 Nederlandse websites met een SSL certificaat van Symantec. Dit bedrijf werd eerder dit jaar al door Google op de vingers getikt, omdat zij de beveiliging niet op orde zouden hebben. Vanaf vandaag is het vertrouwen door Google in SSL certificaten van Symantec officieel opgezegd en zullen bezoekers van websites met dit certificaat een melding krijgen dat de website gebruik maakt van een onveilige verbinding. Grote bedrijven die dit certificaat nog geïnstalleerd hebben, zijn bijvoorbeeld Buma Stemra, de gemeente Zutphen en supermarkt Emté. Deze websites zullen later vandaag stoppen met het goed functioneren (Bron: NOS.nl).

Verschillende soorten SSL certificaten

Bij BS Connect maken wij gebruik van SSL certificaten met organisatie validatie. Deze certificaten bevatten bedrijfsgegevens, waardoor bezoekers van jouw website de mogelijkheid hebben om te controleren of zij op de website van de juiste organisatie terecht zijn gekomen. De certificaten met organisatie validatie, zijn bedoeld voor websites van publieke en commerciële bedrijven.

Veel bedrijven maken gebruik van simpele versies van SSL certificaten. Deze certificaten maken geen gebruik van organisatie validatie, maar van domein validatie en zijn bedoeld voor niet-commerciële en niet-publieke organisaties. Bij domein validatie wordt er enkel gekeken of de aanvrager de controle heeft over het domein.

Met de SSL certificaten waar wij gebruik van maken, bied je de bezoekers van jouw website een veilige web-omgeving. Ook kunnen jouw bezoekers controleren of jouw organisatie echt achter de website zit waar zij op terecht zijn gekomen.

Zeker weten dat jouw ssl certificaat voldoet aan de gestelde eisen?

Laat ons vandaag nog een gratis controle voor je uitvoeren

s c r o l l o m t e o n t d e k k e n s r o l l o m t e o n t d e k k e n