• Eursingerweg 3A - 9411 BA - Beilen - Drenthe
  • 088-2010600

Eenmanszaak? Website aanpassen!

Bekijk

Eenmanszaak? Website aanpassen!

Heb je een eenmanszaak? Dan ben je vast bekend met het feit dat voorheen het btw nummer opgebouwd was uit het BSN nummer. En omdat dit erg gevoelig was voor identiteitsfraude, krijgen alle eenmanszaken voor 1 januari 2020 een nieuw btw nummer: het btw-id nummer. Wat houdt dit in en wat voor invloed heeft het? We vertellen je er hieronder meer over.

Eenmanszaak? Website aanpassen!

Wat moet ik weten over het nieuwe btw-identificatienummer?

Omdat het oude btw nummer erg gevoelig was voor identiteitsfraude, is het nieuwe btw-id nummer niet langer opgebouwd uit het BSN nummer. Het nieuwe btw-id nummer moet voortaan gebruikt worden voor de communicatie met klanten en leveranciers. Het oude btw nummer, blijft naast het nieuwe btw-id nummer bestaan. Deze draagt voortaan de naam omzetbelastingnummer. Dit nummer dient voortaan enkel nog gebruikt te worden voor de communicatie met de belastingdienst. 

Wat voor invloed heeft het op mijn website?

Heb je een eenmanszaak? Let er dan op dat het voortaan verplicht is om het btw-id nummer te vermelden op de website van jouw eenmanszaak. Doe je dit niet? Dan loop je de kans een boete opgelegd te krijgen door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Zorg er daarom voor dat je voor 1 januari 2020 jouw btw nummer (vanaf 1 januari 2020 omzetbelastingnummer) in de BS Manager wijzigt in het nieuwe btw-id nummer.

Goed voorbereid het nieuwe jaar in, wel zo prettig!

s c r o l l o m t e o n t d e k k e n s r o l l o m t e o n t d e k k e n