Wij zijn geopendContact

Google waarschuwt bij websites zonder HTTPS!

Google waarschuwt bij websites zonder HTTPS!

SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden.

Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het groene gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Zo zie je dit bijvoorbeeld op de inlogpagina van jouw bank. Voor een SSL verbinding is een zogenaamd SSL Certificaat noodzakelijk. 

Wat gaat er per 1 januari 2017 veranderen?

Per 1 januari 2017 gaat Google bezoekers duidelijker laten zien of een website een beveiligde verbinding gebruikt. Het uitgangspunt hierbij is dat https:// niet alleen door webshops en banken gebruikt zou moeten worden, maar door álle websites. Ook als het alleen gaat om een eenvoudig contactformulier, inlogmogelijkheid of inschrijfformulier.

In de huidige versie van Chrome zijn de security indicators al aangepast, omdat uit onderzoek bleek dat bezoekers weinig snapten van de oude meldingen. Deze security indicators moeten bezoekers informeren over de (on)veiligheid van een website. De meest opvallende wijziging is de toevoeging van een informatiebutton ('i') die getoond wordt bij een onbeveiligde verbinding.

Google waarschuwt bij websites zonder HTTPS!

In versie 56, die gepland is voor januari 2017, wordt hier de tekst 'Niet veilig' / 'Not Secure' aan toegevoegd.

Voorkom dus dat klanten jouw website direct verlaten. Wij helpen je graag!

SSL certificaat aanvragen

Heeft u al een website bij ons en wilt u een SSL certificaat aanvragen? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier.

AbuseIPDB Contributor Badge